Solfilm i Stockholm – skydd och stil för din fastighet

08 april 2024
Maja Bergman Lindberg

editorial

Stockholm, med skimrande vatten och historiska landmärken, är en stad där solen kan lysa starkt och skarpt under stora delar av året. Detta innebär inte bara vacker solsken utan också ett behov av skydd mot UV-strålar och oönskad värme. Solfilm har blivit en populär lösning för många stockholmare som vill skydda sina hem och kontor mot överhettning, blekning och för att öka sekretess. I den här artikeln utforskar vi fördelarna med solfilm och hur du kan realisera dessa i din fastighet i huvudstaden.

Skydd och komfort med solfilm

Solfilm Stockholm används flitigt på byggnaders fönster för att motverka de negativa effekterna av solljus. Det är en tunn laminatfilm som kan appliceras på glasytor i bilar, båtar, hem och kontor. Funktionerna i solfilmen är många: den kan reducera bländning, blockera skadliga UV-strålar, bibehålla en stabil inomhustemperatur och bidra till lägre energikostnader genom minskat behov av luftkonditionering. För invånare och företag i Stockholm kan solfilm vara skillnaden mellan en obehagligt varm arbetsmiljö och en behaglig arbetsplats. Tidigare var luftkonditionering det enda alternativet för att råda bot på detta, men solfilmen är en energieffektiv lösning som ger långvariga resultat utan att belasta både miljön och plånboken lika mycket.

Stockholm solar film

Estetiska och funktionsmässiga fördelar

Integritet och stil är två andra faktorer som gör solfilm till ett attraktivt val för fastighetsägare i Stockholm. Med varierande grader av opacitet kan solfilm skydda dig från nyfikna blickar utan att behöva kompromissa med naturligt ljus. Den finns i flera olika kulörer och mönster, vilket gör det möjligt att välja en design som passar din byggnads estetik. Detta är speciellt attraktivt för butiker och andra verksamheter som vill behålla en viss image eller branding. Dessutom bidrar solfilm också till att minska blekning av möbler, golv och konstverk eftersom det blockerar upp till 99 % av de UV-strålar som normalt orsakar denna typ av skador. Fastighetsägare i Stockholm som investerar i dyra interiörer kan därmed bibehålla värdet och utseendet på sina tillgångar över längre tid.

Installation och underhåll

Ett viktigt avsnitt att notera är installation och underhåll av solfilm. För att garantera bästa möjliga resultat bör solfilm installeras av professionella. Processen kräver precision och skicklighet för att undvika bubblor och veck som kan påverka filmens utseende och funktion. Stockholmare bör också känna till att underhållet av solfilm är förvånansvärt enkelt. Det krävs inga specialprodukter eller tekniker; vanlig rengöring med milda rengöringsmedel och en mjuk trasa är allt som behövs för att hålla dina fönster skyddade och se bra ut i många år.

Fler nyheter